Jesmo li spomenuli da su Barbati Apartmani u Novalji odlična polazna točka za istraživanje zanimljivih destinacija na otoku Pagu?

Preporučujemo vam mjesta za vidjeti i stvari koje možete učiniti oko Apartmana Barbati, Novalja - Vidalići, otok Pag .

Aktivnosti na otoku Pagu

Aktivnosti u blizin otoka Pag

Noćni život na plaži Zrće

Plaža Zrće je jedna od najpoznatijih plaža na Jadranu. Tijekom cijele ljetne sezone, ovdje možete pronaći zabavu 24/7 kroz cijeli dan. Neki od najpoznatijih svjetskih DJ-a su ovdje svirali, a mi smo ponosni što možemo reći da su mnogi od njih odsjeli u našim apartmanima i uživali u obrocima restorana Barbati. Plaža Zrće je manje od 10 minuta vožnje od apartmana Barbati, što vam omogućuje da se zabavljate cijelu noć i vratite u svoj apartman na kvalitetan odmor.


Biciklističke staze

Popis biciklističkih staza na otoku Pagu može se naći sljedećem linku.

http://www.novalja.info/biciklizam.html


Novalja

Novalja je turističko središte otoka Paga. U Novalji možete šetati po rivi gdje ćete naići na mnoge štandove sa suvenirima ručne izrade koji će vas podsjetiti na vaš odmor.

http://www.novalja.info


Ronilački klub Amfora

Ronilački klub Amfora je sportska udruga sa sjedištem u Staroj Novalji. Danas ima više od 100 članova iz Hrvatske i drugih zemalja (Slovenija, Njemačka, Češka , Austrija, Poljska , Mađarska ... ) . Ronilački klub " Amfora " , Novalja , organizira tečajeve za skipera A i B kategorije .

http://www.rk-amfora.hr


Zrće plaža – najam skutera

Na plaži Zrće možete unajmiti jet-ski, pedaline ili motorne čamce i brodice.


Grad Pag

Grad Pag ima dugu i bogatu povijest. Brojni kulturno-povijesni spomenici i bogato kulturno nasljeđe će vas dočekati u ovom starom gradu. Nacionalna nošnja grada Paga je jedna od najvažnijih tradicionalnih vrijednosti hrvatske obale. Najprepoznatljiviji dio ženske nošnje - bijele "plahte" - u obliku trokuta ukrašene su paškom čipkom.

http://www.pag.hr/


Lunski maslinici

Lun, najsjevernije naselje na otoku Pagu, poznat je po svojim maslinama i maslinovom ulju. Gotovo svaka obitelj u Lunu i okolnom području ima svoja stabla maslina, raštrkana po cijelom mjestu, koja su naslijediili od svojih djedova i baka. Među 80 000 stabala maslina na oko 23 hektara, posebno se ističe oko 1500 stabala divlje maslina Olea Oleaster LINEA. Jedinstvene na svoj način, a sasvim različite jedna od druge, srasle su s kamenom kojim su okruženi, kao da su uvijek tu. A gotovo i da jesu, jer najstarija maslina broji preko tisuću godina.

http://www.lun.hr/slides/flashmasline/index.html


Ski-lift

Jedan od najnovijih i najmodernijih liftova za skijanje na moru u Europi. Duljina kabla 600 metara, a visina 10 metara će vam dati poseban osjećaj tijekom skijanja na vodi i wakeboardanja. Sve što je potrebno kako bi počeli pronaći ćete ovdje – donesite samo želju da doživite novi sport.

http://www.cable-pag.com


Sirana Gligora

Sirana Gligora iz Kolana na otoku Pagu osvaja najprestižnije svjetske nagrade za svoj Paški sir od ovčjeg mlijeka.

http://www.sirena.hr/


Paški trokut

Samo 1,5 km od apartmana Barbati je polazna točka za mistični Paški trokut. Paški trokut je otkriven 1999 godine. To je područje od oko 500 četvornih metara, u kojem oblikom, veličinom i bojom se kamenje razlikuje od onog u blizini. Područje je jednakokračan trokut 32x32x22 metara. Nakon njegovog otkrića obaviješteni su mediji te je Paški trokut zaintrigirao znanstvenike i ufologe, a njegovo područje je postalo atrakcija za turiste. Daljnje su studije pokazale da kamenje na Paškom trokutu fluorescira pod UV svjetlom crveno, što znači da je toplinski obrađeno, prije vjerojatno nekih 12.000 godina. Zbog činjenice da u trokutu nema žive biljke ili insekata, posjetitelji su razvili različite teorije o podrijetlu i postojanje trokuta: neki tvrde da je to otisak izvanzemaljske letjelice, da je vodič za zviježđa, svetište neolitskog lovca ili personifikacija Svete Trojice... Samo dolazak na Paški trokut će vam omogućiti da se priklonite jednoj teoriji ili, možda, razvitijete svoju vlastitu.


Antički vodovod u Novalji

Antički vodovod je podzemna građevina isklesana ljudskom rukom u kamenu. On je 1042 m dug i širok u prosjeku 60 cm. Služilo je za opskrbu Novalje pitkom vodom i za brodove koji su se približavali u luku. Danas ga se može proći duljinom od 150 metara, a njegov ulaz nalazi se u Gradskom muzeju.


Kolan blata - ornitološki rezervat

Močvarno stanište koje se ističe bogatstvom i raznolikošći ptica. Zbog svoje važnosti za očuvanje biološke raznolikosti je zaštićeno kao ornitološki rezervat.

Zanimljive destinacije oko otoka Paga:


Rizvan city

Pustolovni izletišni centar Rizvan City se nalazi u Lici, u blizini grada Gospića, u selu Rizvanuša u Parku prirode Velebit.

aktivnosti:

- Paintball

- Vožnja SUV i quad vozilima

- Penjanje

- Zip linije i sl.

http://www.adria-velebitica.hr


Nacionalni park Plitvička Jezera

Plitvička Jezera ili Plitvice su najveći, najstariji i najpopularniji hrvatski nacionalni park. Park predstavlja šumovito planinsko područje, gdje se je smjestilo 16 malih i veliko kristalno plavog jezero.

aktivnosti:

- Planinarenje i šetnja

- Prirodne ljepote

- Biciklističke staze

http://np-plitvicka-jezera.hr/hrv/


Nacionalni park Paklenica

Obuhvaća površinu od bujičnih tokova Velike i Male Paklenice, a njihova posebnost su kanjoni urezani okomito na južnim padinama Velebita i šire okolice.

aktivnosti:

- Vožnja džipovima i quadovima po Velebitu

- Penjanje

- Planinarenje i šetnja

- Rafting/Kanu

- Speleologija

http://www.paklenica.hr/


Nacionalni park Kornati

Kornati su najgušća otočna skupina na cijelom Sredozemlju. Smješten su između otoka Žirja, Dugog otoka i Pašmana.

aktivnosti:

- Razgledavanje izleti

- Prirodne ljepote Kornata

http://www.kornati.hr/hrv/index.asp


Nacionalni park Krka

Najpopularniji dijelovi NP Krka su Skradinski buk i Roški slap. Skradinski buk je jedna od najpoznatijih hrvatskih prirodnih ljepota, sačinjen od sedrenih kaskada, otoka i jezera.

aktivnosti:

- Vožnja brodom

- Hodanje

- Prirodne ljepote

- Etnološki spomenici

http://www.npkrka.hr/


Grad Rab

Grad Rab ima mnoge legende poput one o Sv. Kristoforu, zaštitniku biskupije i onda cijelog otoka, Sv. Marinu, utemeljitelju Republike San Marino, profesoru matematike, teologu, fizičaru, biskupu i nadbiskupu, Marco Antonio de Dominis.

Možete ići na izlet brodom s otoka Paga na otok Rab.

aktivnosti:

- Hodanje

- ronjenje

- Spomenici kulture

http://www.tzg-rab.hr/hrv/rab/rab.php


Tvrđava Nehaj

Tvrđava Nehaj, simbol grada Senja, sagrađena je 1558.g. Ona je izgrađena od materijala iz razrušenih crkava, samostana i kuća prvotno smještenih izvan gradskih zidina. Tvrđava Nehaj je za posjetitelje otvorena od svibnja do studenog.

http://www.senj.hr/Povijest_Nehaj.htm


Kuterevo - Velebit utočište za medvjede

Zaklon u Kuterevu koje se brine za siročad medvjeda je prvi takve vrste, a do sada je i jedini takav na svijetu (nekoliko utočišta brine za odrasle medvjede, ali ne i mlade). Sklonište je otvoren za posjetitelje od proljeća do kasne jeseni. Kuterevo ima 10.000 posjetitelja godišnje koji mogu vidjeti dobro hranjene medvjede te prvu generaciju, rođenu 2002. godine.


Krasno

Krasno je možda najpoznatiji po dvije stvari: Svetište Majke Božje i mliječnim proizvodima. Blagdan Velike Gospe (15. kolovoza) u Krasnom privlači rijeke hodočasnika.


Majerovo vrilo - Mlinice

Gacka i njegovi izvori imali su oko šezdeset mlinica u prošlosti. Danas ih je samo nekoliko na izvoru u Sincu koji još obavljaju svoju drevnu funkciju mljevenja brašna pomoću pokretačka snaga rijeke .


Rafting Zrmanja

Rafting izleti na rijeci Zrmanji - 14,5 km duge dionice od Mlini Žegar do Berberova buka. Vožnja traje oko 3 sata, ovisno o vodostaju rijeke .


Zadar

Mnoge aktivnosti u ovom biseru Jadranskog mora. Saznajte više ovdje:

http://www.tzzadar.hr/

Učitavanje...
Ooops !
Pokrećete web-preglednik koji ne podržavamo u potpunosti. nadogradite za bolji doživljaj.
Naša web-lokacija najbolje funkcionira s Google Chromeom.
Kako nadograditi pretraživač